Gootbekleding voor hellende en platte daken

Bij Belle-Dak zetten we alles op alles om je woning een verzorgde en elegante uitstraling te geven. Nadat we je dak geïsoleerd en gedicht hebben, werken we het daarom netjes af met dakgoten en gootbekleding. We kiezen samen met jou een gootbekleding die perfect past bij je gevelbekleding. Zo toveren we je woning om tot één mooi geheel.

Gootbekleding volgens jouw wensen

Belle-Dak plaatst de dakgoten, gootbekleding en regenwaterafvoer die jij wenst. Dakgoten vangen het regenwater op en geven je woning daarnaast een nette uitstraling. We onderscheiden hanggoten enerzijds en bakgoten anderzijds.

Hanggoten

Hanggoten hangen met buitenhaken aan de dakconstructie vast, onder de dakbedekking en buiten de gevelsteen. Raken de afvoerbuizen verstopt, dan loopt het water gewoonweg over de goot heen. Hierdoor raken de dakgebinten niet beschadigd en sijpelt er geen water in de woning. Hanggoten hebben een ronde of rechte vorm en kunnen afgewerkt worden in zink of koper.

Bakgoten

Bakgoten worden op of buiten de gevelsteen geplaatst. Ze hebben een rechthoekige vorm met een platte bodem en verticale randen. Bakgoten zijn ideaal voor meer landelijke en traditionele woningen. Bakgoten kunnen afgewerkt worden in zink, koper of EPDM.

Laat je dakgoten vakkundig plaatsen en bekleden