Dakisolatie voor hellende en platte daken

Op zoek naar een dakwerker in Oost-Vlaanderen om je dak te isoleren? Belle-Dak isoleert je hellende of platte dak met glaswol, PIR- of PUR-isolatie en transformeert je woning zo tot een energiezuinige én toekomstbestendige plek. We garanderen een piekfijne afwerking, correcte communicatie en vlotte organisatie op de werf.

Dakisolatie voor hellende daken

Hellende daken isoleren we met rotswol, PIR- of PUR-isolatie. Rotswol behoort tot de minerale wollen en wordt geplaatst langs de binnenzijde van je woning, volgens het principe van een koud dak. We brengen het aan tussen de kepers van het houten raamwerk van je dakgebinte. PIR-platen (polyisocyanuraat-platen) en PUR-platen (polyurethaan-platen) plaatsen we via het Sarking-principe. Dit betekent dat we je dak isoleren langs de buitenzijde, volgens het principe van een warm dak. We plaatsen eerst de dakisolatie en nadien pas het dampscherm en de dakbedekking (dakpannen, leien, zink, koper of sandwichpanelen). Voor de dakisolatie vertrouwen we op gerespecteerde merken, zoals UNILIN, Recticel Insulation, Knauf Insulation en ISOVER.

Dakisolatie voor platte daken

Bij platte daken werken we altijd met PIR- en PUR-isolatie van verschillende merken zoals UNILIN en Recticel Insulation. We leggen eerst een OSB-onderlaag en dampscherm op je dak. Zo’n dampscherm zorgt ervoor dat er geen vochtige binnenlucht binnendringt in je dakisolatie. De PIR- en PUR-platen komen namelijk bovenop het dampscherm te liggen. Tot slot plaatsen we de EPDM-dakbedekking.

De voordelen van dakisolatie

Zo’n 30 tot 35% van de warmte gaat verloren via een ongeïsoleerd dak. Dakisolatie is daarom absoluut onmisbaar in elke woning. Het vermijdt onnodig warmteverlies, vermindert je energieverbruik en verbetert het EPC-attest van je woning. Dakisolatie creëert daarnaast meer wooncomfort en dempt omgevingsgeluiden.

Is dakisolatie verplicht?

Ja, dakisolatie is sinds 2015 verplicht in alle zelfstandige woningen die vóór 1 januari 2006 aangesloten werden op het energienet. Onder zelfstandige woningen verstaan we eengezinswoningen, appartementen en studio’s. De minimumnorm is een warmteweerstand (R-waarde) van 0,75 m²K/W. Meer informatie vind je op de website van de Vlaamse Overheid.

Laat je dak isoleren door Belle-Dak